Terasz-mustra - avagy a legtutibb panorámás helyek

2018-04-10 14:39:50

Terasz-mustra - avagy a legtutibb panorámás helyek

Itt a tavasz, ezzel együtt a jó idő és a napsütés is. A fák virágba borulnak, a levegő megtelik élettel, akárcsak a lelkünk. Mi lehet tökéletesebb program annál, hogy kicsit kiszakadva a hétköznapok rohanásából egy hangulatos teraszon ücsörögve egy csésze kávé vagy egy pohár kiváló bor kíséretében lelassítsuk az időt, akár a csodálatos panorámát kémlelve? Szerintünk semmi!

Szerencsére országunkban rengeteg fantasztikus hely van, lenyűgöző kilátással, ahol a friss tavaszi estéken kiülhetünk és élvezhetjük a kellemes levegőt, a mennyei ételeket és italokat. Ha még nem találtatok rá az igazira, vagy kipróbálnátok néhány új helyet, fussátok végig cikkünket, mert most elhoztuk nektek a mi kedvenceinket!

Silvanus Hotel - Panoráma Étterem - Visegrád

Pazar ételek, minőségi kiszolgálás, melyet a Dunakanyar lenyűgöző panorámájának kíséretében tapasztalhattok meg ti is. Minden hibátlan, a vendéglátás fellegvára. A magyar és a nemzetközi konyha legfinomabb fogásai várnak itt rád, de nem mehettek el anélkül, hogy megkóstolnátok a hal- és vad specialitásokat, melyekhez a személyzet a leginkább passzoló bort is segít kiválasztani.

silvanusetterem

Echo Étterem - Tihany

Káprázatos balatoni panoráma vár itt, Tihany legmagasabb pontján. Ha éppen kirándultok, vagy itt nyaraltok, ez az a hely, amit vétek kihagyni. A kilátás mellett az ételek csillagos ötöst érdemelnek, a kiváló borokról már nem is beszélve. Itt minden megvan ahhoz, hogy igazán ki tudjon kapcsolódni az ember. A hely specialitása a levendulás sajttorta, melyet érdemes megkoronázni a levendulával megbolondított frissítő limonádéval.

echoetterem 

Bálna Terasz - Budapest

Az egyik legklasszabb helyszín talán, hogy kiereszd a fáradt gőzt. Tökéletes meeting-point, ha egy igazán csúcs helyet kerestek a haverokkal. Isteni burgereket kóstolhatsz itt meg, ami mellé kihagyhatatlan a limonádé, a Duna-parti látvány pedig hihetetlen nagy pluszt ad, így az élmény garantáltan felejthetetlen. Ha egyszer chillelsz Budapest egyik legkirályabb kiülős helyén, biztos lehetsz benne, hogy visszavágysz majd!

balnaterasz 

Laposa Borbirtok - Badacsony

Sétálj fel a Badacsony déli oldalán, és olyan varázslatos helyre bukkanhatsz, mely tökéletesen megkoronáz egy kirándulással töltött napot. Semmiképpen ne hagyd ki a frissítő olaszrizlinget, a szürkebarátot, a kéknyelűt és furmintot se. Ha megéheztél hideg finomságokat is megkóstolhatsz, miközben a lélegzetelállító balatoni panoráma elvarázsol.

laposaterasz 

Viator - Pannonhalma

Pazar körpanoráma, hihetetlen környezet, mennyei fogások és az apátság pincészetének legkiválóbb borai. Ez a Viator Apátsági Étterem és Borbár, mely a Szent Márton-hegy oldalában található. Fantasztikus kilátás tárul elénk a varázslatos pannonhalmi tájra, a településre és a szőlőültetvényekre. Egyszerre megnyugtató és feltöltő, ahogyan a modernitás és a tradició ötvöződik.

viatoretterem 

Udvarház Étterem - Budapest

Történelmi fővárosunk legmagasabb pontján, a Hármashatárhegyen kínál felejthetetlen élményt. Teljes nyugalomban tölthettek el kedveseddel néhány órát, mennyei ételek és italok kísetében, nem beszélve az elétek táruló panorámáról, mely Európában is egyedülálló, ugyanis erről a pontról Budapest minden hídja látható.

udvarhazetterem 

Szent Donát Birtok - Csopak

Ha igazi gasztro-fan vagy, a Szent Donát Birtokra mindenképp el kell látogatnod, ahol nem csak a környezet pazar, hanem a birtok rövid menüsora is, mely tökéletesen harmonizál a borokkal. A páratlan fogásokat a semmihez sem fogható balatoni páholyt kémlelve fogyaszthatjuk el. A kulináris élmény garantált, melyért még az ország másik végéből is gyakran felkeresik a helyet.

szentdonatbirtok 

Halászbástya Étterem - Budapest

A Mátyás templom háta mögött található fővárosunk egyik legszebb kilátásával rendelkező étterme, a  Halászbástya Étterem. Tavasztól egészen őszig várja vendégeit a Duna terasz, mely a világörökség részeként nyílvántartott Margit híd és a Szabadság híd közötti Duna-szakaszra néz. Ámulatba ejtő a Parlament látványa, a pesti háztetők egymásba fonódása és a Bazilika kupolája. A jó hangulatról minden nap cigányzenekar gondoskodik, a fenséges ételek és italok melett.

halaszbastyaetterem