Téli boldogság-különleges forró csokoládék

2017-11-20 15:05:20

Téli boldogság - különleges forró csokoládék

Nyakunkon a tél, és ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, úgy vágyunk egy finom meleg italra. Milyen jó is bekuckózni, összebújni, odabentről kémlelni a hópelyhek táncát, a nyugalmat adó hótakarót és közben egy bögre forró csokoládét kortyolni...garantáltan minden gondunk elszáll. 

A csokoládékockák majszolásánál talán csak az ivása jobb. Természetesen csak akkor, ha minőségi alapanyagokból készül. Mi már felkészültünk a hővösebb időkre és most nektek is megmutatjuk azokat a helyeket, ahová mindenképp érdemes bemenekülni egy pohár lélekmelengető italra.

Ha a klasszikus ízeket részesítitek előnyben, a legendás Centrál Kávéház forró csokijában nem fogtok csalódni. Titka, hogy helyben készült csokoládéból készítik, állaga tökéletes, sőt még annál is jobb. Na persze, ha egy kis különlegességre vágyunk vagy egy kis extra melegítésre, kérhetjük akár alkoholos formában is, és még mennyei mini macaront is kapunk hozzá. Az arra érzékények kérhetik laktózmentes tejjel is. Kell ennél több?

centralkavehaz

 

Imádod a forró csokit, de éppen diétázol? Még szerencse, hogy az Ahoy! Csokoládé, Limonádé és Gofri bárban erre is gondoltak, ugyanis kérhetjük a light forró csokit is, mely alacsonyabb cukortartalmú. Választhatunk az ét,  a fehér és a tej csokoládés verzióból is, igen nagy választékban. A kísérletező kedvűek figyelmébe ajánljuk a mentásat, a sós karamellásat és a chili-fahéj ízesítésűt is. Természetesen laktózmentesen is kérhető.

ahoy!

Belga csokoládéból főzött, csaknem puding állagú, tejszínes és nagyon krémes, forró finomság. Ha még nem jöttetek rá, hogy hol kapható meg ez a mennyei folyékony csokoládé, segítünk: a La Mimosa vár minket ilyen házi főzésű, adalék-, színezék-, és aromamentes igazi forró csokival. Ráadásképp ízletes süteményeket kóstolhattok meg, melyek közül mindenképp érdemes kiemelni a mille-feuillet, mely egy pillanat alatt Franciaországba repít minket. A hely teljes mértékben kutyabarát, így kedvenced is elviheted egy kenőmájasból készült kutyafagyira, vagy nekik szánt süteményekre.

lamimosa

Ha már megutad a hagyományos verziót és valami újszerűre vágynál, akkor a Te helyed a Rengeteg RomKafé lesz. A kanalazni való finomságokat 22 féle ízben kérhetjük, az alapot a belga Callebautból készítik, cukor hozzáadása nélkül. Ebből születnek a különlegesebbnél különlegesebb ízek, mint a füstös-hagymachipses. Ha valaki mégsem vágyik ennyire extrém ízekre, semmiképp ne haggyja ki a rumos-gesztenyés ízűt. A forró csokik kérhetők laktózmentes változatban, valamint szója- és kókusztejből is.

rengetegromkafe

A vinoWonka Csokoládé és Borbár egész évben lenyűgöz minket pazar bor és kézműves csokoládé, bonbon kínálatával, valamint azok tökéletes harmóniájával. A hideg idő beköszöntével csokipasztillákból készített, tejszínnel gőzölt forró csokoládé kényezteti ízlelőbimbóinkat és lelkünket. A minőség ugyanúgy visszaköszön itt is, ahogy mindenben, ami a kínálatban szerepel, nem véletlen, hogy a legnagyobb forró csokoládé rajongók egyik kedvenc helye. Ha még nem tettétek, mindenképpen próbáljátok ki!

vinowonka

Egy varázslatos csokoládé sziget rejtőzik a Könyves György utcában, Újbudán. Ez a Csokoládia. Nem hazudtolja meg önmagát, hiszen a megszokott páratlan minőség forró csokoládéjában is tükröződik, melyet a több évnyi kísérletezésnek köszönhetünk. A kakaóbab egyenesen Costa Ricából érkezik, melyet tökéletesen ötvöznek belga és francia csokoládéval. Kérhetitek hagyományos ízben, de ha különlegesebb ízvilágot kerestek, érdemes kérni a gyömbéres, a mandulás, a chilis változatot, valamint ha már itt vagytok, nem mehettek el anélkül, hogy megkóstolnátok a Szicíliai Koktélt, mely egyharmad forró csokival, gőzölt tejjel, minőségi presszókávéval, tejhabbal, 67 %-os csokireszelékkel készül.

csokoladia

Igazán romantikus környezetben várja vendégeit a Vintage Garden Budapest szívében, a Dob utcában. Egy adagban mindjárt három mini bögre forró csokoládét kapunk, így akár három különböző félét is megkóstolhatunk. Választhatunk tejcsokisat, étcsokisat vagy éppen fehércsokisat is.

vintagegarden

Ha forró csokoládé, akkor az Azték Choxolat semmiképp sem maradhat ki. A borongós hideg estéken nem is lehetne jobb programunk, mint ellátogatni erre a fantasztikus helyre. Kiemelkedő választékkal várnak minket, legyen szó kézműves csokoládéról és bonbonról vagy házi készítésű forró csokiról. Személyes kedvencünk a rumos-meggyes, de érdemes megkóstolni a céklás-málnásat vagy a mákos fehércsokit.

aztek