Sushi mustra Budapesten

2019-02-28 11:38:29

Sushi mustra Budapesten

Tradicionális japán fogás, mely igencsak közkedvelt, de mégis megosztó: ez bizony a sushi! Lehet szeretni és nem szeretni, viszont az biztos, hogy bakancslistás étel, melyet egyszer az életben meg kell kóstolni. Szerencsére nem kell egészen Japánig utazni, hogy egy igazán jót ehessünk, hiszen Budapesten válogathatunk a jobbnál jobb helyekből. Mutatjuk a legtutibbakat!

Nobu 

Kezdjük is mindjárt egy olyan étteremmel, ahol a luxus és a minőség alap. Erre Robert De Niro, világhírű színész, valamint Nobu Matsuhisa neve a garancia, ugyanis az étteremlánc az ő tulajdonukban áll. A hely berendezéséből árad az elegancia, a fogásokat pedig kizárólag a legminőségibb alapanyagokból készítik el. A kiszolgálás is profi, gyors, udvarias, arra pedig külön ügyelnek, hogy az ételek a lehető leggyorsabban kerüljenek a vendégek elé az elkészítést követően.

nobu

Bambuszliget

Minden ízében japán, legyen szó az ételekről, a hely kialakításáról vagy a berendezésről. Letisztultság és harmónia jellemzi, ahová mindig megnyugtató betérni. A Belgrád rakparton található Bambuszliget a japán konyhaművészet remekműveivel kápráztatja el ízlelőbimbóinkat, ám nem csak ehetünk egy jót, de még a tradicionális étkezési szokásokról is tanulhatunk, illetve olyan különleges fogásokat is megismerhetünk, melyekről álmunkban sem gondoltuk volna, hogy Japánban fogyasztják. Személyes kedvencünk a Dragon tekercs, kóstoljátok meg Ti is!

bambuszliget

Fuji Japán Étterem

Elsőként nyitotta meg kapuit autentikus japán konyhával Magyarországon a Fuji, méghozzá nem is akárhol. A Rózsadomb egyik legszuperebb éttermében igazi mesterszakácsok gondoskodnak a fantasztikus fogásokról. A csúcsminőségű ételek között meleg fogások is megtalálhatók a sushi és sashimi specialitások mellett. Az élményt a látványpult, valamint az asztaloknál készülő ételek (Sukiyaki, Shabu-Shabu, Ishikari Nabe) teszik igazán különlegessé.

fujijapanetterem

Sushi Sei

Óbuda szívében várja vendégeit fenséges finomságokkal. Az elegancia és az innovatív technológia tökéletesen ötvöződik az étterem stílusában és az ételekben egyaránt. Ínyencek számára igazi kánaán, hiszen olyan mesterfogásokat kóstolhatunk meg a klasszikus sushi variációk mellett, mint a pirított marhahátszín csíkok szezámos-gyömbéres szósszal, a polip saláta vagy a grillezett lazac teriyaki szósszal.

sushisei

Okuyama

Budapest szívében egy kis Japán szigetre lelhetünk a Kolosy üzletház alagsorában. Nemegyszerű történet megtalálni az éttermet, de ha sikerül, az élmény garantált, ugyanis a hely szürreálisan zseniális. Mintha a felkelő nap országában térnénk be egy hangulatos kis étterembe, ahol az ízekről maga Okuyama-san gondoskodik. A fogások autentikusak és bőségesek, melyek kizárólag a legminőségibb alapanyagokból készülnek el, mindez rendkívül korrekt áron!

okuyama

További információkat az éttermekkel kapcsolatban a képekre kattintva érhettek el!