Sörimádók figyelem! Ezek a legjobb sörözők!

2017-11-09 15:40:29

Sörimádók figyelem! Ezek a legjobb sörözők idehaza

A világ egyik legnépszerűbb ital férfiak és nők, idősebbek és fiatalabbak körében egyaránt. Nem véletlen ez, hiszen mi tudna felfrissíteni jobban a nyári hőségben vagy egy fárasztó nap után? Mindemellett tele van antioxindánsokkal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal, csökkenti a vesekő kialakulását, valamint remekül összehozza az embereket. 

Hányszor hívtak már a barátaid csak úgy, hogy "gyere, igyunk egy sört!"? A sörözésnek olyan kultúrája van hazánkban és az egész világon, hogy igazi programnak számít. Ha sikerült meghozni a kedveteket egy jó pofa sörhöz, mutatjuk a helyeket, ahová érdemes ellátogatni!

Hrabal 

Ha valaki azt kérdezné mi jut Csehországról az eszembe, egyértelműen a sör! A csehek méltán büszkék erre a habos italra, mely országuk védjegyévé vált, és a világ legjobbjának is tartják. Ezt hozza el nekünk a Hrabal, melynek kínálata igencsak kiemelkedő: a nymburki, a libereci, a třeboňi, a nova paka-i, a pardubicei, a žateci és a černa horai sörgyárakból összesen 8 féle csapolt és 35 féle üveges sör érkezik hozzánk. A kísérletezni vágyók számára igazi különlegesség a zöld színű sör, melyet ha lehunyt szemmel kortyolnunk, a világos sörre emlékeztet minket. A folyékony kenyér mellett tradicionális cseh fogások és sörkorcsolyák is szerepelnek a kínálatban, hogy még teljesebb legyen az élmény.

hrabal

 

Mosselen Belgian Beer Cafe 

Impozáns sörkínálata már - már zavarba hozza a legnagyobb sör rajongókat is, 8 féle csapolt sör és további 40 palackozott sörkülönlegesség közül válogathatnak. Ha nem tudunk választani, kipróbálhatjuk a sörkóstolót is, ahol 6 féle sört kóstolhatunk meg. A legedzettebbek próbára tehetik magukat a sörkaszinó nevű interaktív játékban is, mely 10-14 sör kóstolásából áll. A sörök mellett megismerkedhetnek a flamand gasztronómia páratlan fogásaival is.

mosselen

Jack Doyle's Irish Pub & Restaurant

Mintha Írországba csöppentünk volna. A Pilvax közben található és tökéletesen képvisel mindent, ami miatt egy bár írnek nevezhető. A pub szinte mindig írektől, küldföldiektől és sportközvetítésektől hangos, így nem is csoda, hogy itt minden a bulikról és Guinness-ről szól. Természetesen, ha már Magyarországon vagyunk egyértelmű, hogy hazánk kultúrája is folyamatosan jelen van az ital kínálatban és az étlapon egyaránt.

jackdoyle

Kaltenberg Sörház & Étterem  

Hamisítatlan bajor kocsma (a szó lehető legjobb értelmében), ahol bajor licence alapján készülő, helyben főzött sörök és tradicionális hazai és bajor ételek kényeztetik ízlelőbimbóinkat. Hogy a jó hangulat garantált legyen, esténként egy zenekar játszik nekünk élő zenét. 

kaltenberg

Pointer Pub & Restaurant (Váci utca)

Széles csapolt sörkínálat, ahonnan nem hiányozhatnak az igazi angol sörök, mint a Bombardier vagy a London Pride. Emellett megtalálható még a kínálatban az ír Guinness és a kitűnő cseh Bernard Dark, hogy csak néhányat említsünk. Már reggel 9 órától várnak Angol reggelivel és a népszerű Pointer Fish & Chips-el, később pedig nem csak mennyei, de minőségi burgereket, steak-eket is kínálnak, emellett pedig kímélő salátát és sanck-et is fogyaszthatunk. Ha élőben szeretnéd nézni barátaiddal a meccseket, megtaláltad a legjobb helyet!

pointer

Caledonia Skót Pub 

Skócia legjobb söreit hozza el nekünk a Caledonia. Különleges sörei között megtalálható csapolható formába a Belhaven, mindjárt háromfélében is, továbbá háromféle cider és igazi skót whisky-k is színesíti a kínálatot széles választékban. Hogy ne csak igyunk, hanem együnk is, érdemes megkóstolni a haggis-t, mely a skótok nemzeti étele. 

caledonia

Léhűtő - Kézműves söröző

Fergeteges kínálattal várja vendégeit a főváros legjobb kézműves sörözője, a Léhűtő, mely izgalmas kézműves és kisüzemi sörök lelőhelye. Csapolt kínálatában hat magyar kézműves sör is megtalálható, palackozva pedig közel 30 féle sör csak ránk vár. Kínálata folyamatosan változik, magyar és külföldi kiválóságok színesítik a felhozatalt, megkóstolhatjuk a határon túlról hozott weizeneket és dubbeleket, IPA-kat, stoutokat, míg hazánkat a  Rizmajer, az Ogre Söre és a Tuck Barát képviseli.lehuto