Programles: Erre indulj a hétévégén!

2019-06-21 12:28:56

Startol a hétvége: programok június 3. hétvégéjére

Nem tudod merre indulj a hétvégén? Pörgesd végig cikkünket a legklasszabb programokért!

Tűzzel – Vassal Fesztivál Székesfehérvár

2019. június 22.

2019-ben is eljön a nap, mikor a székesfehérvári Rác utcában a késeseké, fegyverműveseké és kovácsoké a főszerep. Az ősi magyar mesterség hagyományai a Skanzen régi épületeiben elevenednek meg. A szakemberek érdekes fegyverekkel, művészi kidolgozású bicskákkal és tőrökkel várják az érdeklődőket. A fesztivál izgalmas programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

tuzzelvassal

Zamárdi V8 – Zamárdi

2019. június 19-22.

Az amerikai álom egy hétévégére a Balatonhoz költözik, melynek során rengeteg különlegességet csodálhatunk meg: Hot Rod-ok, Rat Rod, fecskefarkas Chevy, lowrider és T.J. Hooker-féle kocka rendőrautó, Hummer, Viper, Corvette, Camaro, Knight Rider, Trans Am, Hot Rod, Kocka Limuzin, Buick, Mercury. Az autócsodák mellett exkluzív bemutatók, valamint kipufogómérés és felnikitartó verseny, és sok érdekes program is várja a négykerekűek szerelmeseit.

zamardiv8

Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál – Kecskemét

2019. június 15-23.

Hagyomány már a településen, hogy a nyár beköszöntével a város csodálatos főterén egy fantasztikus esemény, a Barackpálinka és Bor Fesztivál keretein belül minőségi pálinkákat és a Kunsági, valamint egyéb történelmi borvidékek pincészeteinek remekműveit is megkóstolhatjuk. Ám nem csak az italok nyűgöznek le minket, hanem a kézművesek, a helyi művészek, a finom ételek és a koncertek is.

barackpalinkaesbor

Fishing On – Orfű

2019. június 19-23.

A település legnépszerűbb fesztiválja a Fishing On Orfű, melyet legelőször 2008-ban szerveztek meg. A könnyűzenei fesztivál hatalmas népszerűségnek örvend, mely minden évben megtölti az Orfűi-tó melletti Panoráma kempinget. Idén olyan neves fellépők várják az érdeklődőket, mint a Supernem,  Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag, Csík Zenekar és még sokan mások.

fishingonorfu

Beach Fesztivál – Balatonfűzfő

2019. június 20-23.

A fesztiválon a főszerep a balatoni sportoké, valamint a kikapcsolódási lehetőségek népszerűsítéséé. A magyar tengernél nappal a kulturális programoké és a sportoké a főszerep, de ahogy leszáll az éj, a koncertek veszik át a terepet, hogy egy fergeteges bulival érjenek utol az első napsugarak. A parádés hangulatról rengeteg szuper előadó fog gondoskodni, többek között Bárány Attila, Curtis, Droplex, Mark Dekoda, Metzker Viktória, New Level Empire, a fesztivál sztárfellépője pedig Burak Yeter. Ha egy klassz bulival indítanád a balatoni nyarat, itt a helyed!

beachfesztival

XIV. Tihanyi Levendula Fesztivál

2019. június 21-23.

Tihany faluja mindig varázslatos, mintha kicsit mindig visszarepülnénk az időben, akárhányszor látogatunk el ide. A levendula mindig különösen kiemelkedő szerepet játszott a község életében, így a mai napig jeles hagyományai vannak termesztésének és feldolgozásának egyaránt. Idén már 15. alkalommal várják az érdeklődőket a Belső-tó partján kézműves vásárral, a faluban szívében pedig a Művelődési Ház előtt felállított színpadnál izgalmas programokkal.

levendulafeszt

Everness Fesztivál – Alsóörs

2019. június  19-24.

Lenyűgöző programkínálat, magas színvonalú workshopok és parádés kerekasztal beszélgetések, ahol terítékre kerülnek olyan témák, mint a pszichológia, a család, a zene, a tudomány, a környezetvédelem, és a kultúra. Ez az Everness, mely Európa legnagyobb önismereti és életmódfesztiválja. Az öt napig tartó programsorozat egymásra épül, így a közösség belső utazása során különleges elmélyülést és kapcsolódást tapasztalhat meg a Nyitó Szertartással kezdve, a Világbéke meditáción át, a Záró Szertartással befejezve, egy különleges szellemi szálat alkotva a résztvevők között. A fesztiválon olyan nevek teszik tiszteletüket, mint Dr. Joe Vitale, spirituális tanító, Dr. Mérő László, pszichológus, Ken Wilber, az integrál szemlélet atyja, és Dr. Hevesi Krisztina, szexuálpszichológus. Ez csak néhány név a rengeteg szuper előadó közül. A zenéről pedig a következő zenekarok gondoskodnak: Pangani, Naveya, Flow, Dj Lafuente, Samsara Boulevard, Stereomantra és sokan mások.

everness

Szőregi Rózsaünnep – Szőreg (ma Szeged városrésze)

2019.  június 21-23.

A Rózsa hazájában, Szőregen, már hagyománynak számít, hogy minden év júniusában 3 napig a virágok királynőjéé a főszerep. Az utcák és terek virágkosztümöt öltve várják az idelátgatókat, emellett pedig karneváli felvonulással, koncertekkel, színpadi programokkal és tűzijátékkal is. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a rózsatermesztők mindennapjaiba, megismerhetik a rózsaföldeket, az ott folyó munkákat, valamint a termelési módszereket és eszközöket is.

szoregirozsaunnep

+ Múzeumok Éjszakája

2019. június 22.

Minden évben , immár 17. alkalommal kerül megrendezésre hazánkban ez a fantasztikus rendezvénysorozat, amikor is a programhoz csatlakozó múzeumok meghosszabbított nyitvatartással várják a kultúra szerelmeseit. Éjszakába nyúlóan gyönyörködhetünk a varázslatos festményekben, kiállításokban, lenyűgöző tárlatokban. Induljunk el és fedezzük fel ezen az éjszakán hazánk szépségeit, emlékeit!

muzeumokejszakaja