Nem mindennapi éttermek a világ minden tájáról

2018-03-14 14:24:32

Nem mindennapi éttermek a világ minden tájáról

Sok furcsasággal találkozhatunk a világban, mindig újabb és újabb érdekességek bukkannak fel. Ami normális az szinte már unalmas, és az emberek nagy része kedveli a különös impulzusokat.

Nincs ez másképp a vendéglátóhelyekkel sem, sorra nyitnak olyan éttermek, melyek a lehető legfurcsább témával rukkolnak elő. Egyik hajmeresztőbb, mint a másik, de nem ettől csodálatos a világ? Mutatjuk a helyeket, melyek cseppet sem hétköznapiak.

Modern Toilet - Taiwan

Már a hely neve is érdekes, de hogy vécécsészéből együk a levest, az már inkább bizarr. A Kínai köztársaságba látogatók és a helyiek körében is nagyon népszerű. Olyan, mintha a fürdőszobában fogyasztanánk el az ételeket. Ha mindez még mindig nem volna elég, a kaki alakú süti tutira kiveri a biztosítékot.

moderntoilet 

DS Hospital Restaurant - Tajpej

Pincérlányok nővérnek öltözve, italok, melyek infulzióós állványokon érkeznek az asztalokhoz, de az sem képtelenség, hogy hatalmas fecskendőből adagolják a frisstőket. Igen ez a DS Hospital Tajpejben. A falakat mankók és egyéb kórházi eszközök díszítik, az ételek pedig a gurulós kocsikon érkeznek. 

dshospital

Dinner in the sky - Budapest

Mit szólnál egy vacsorához 50 méter magasan Magyarország fővárosa felett? Nagyszerűen hangzik, hiszen igazán egyedi, exkluzív élményben részesülhetünk. Egyszerre 22 főt tudnak vendégül látni, tehát akár egy családi vagy baráti vacsorára s tökéletes választás. Az igények szerint minden étel elkészítésére van lehetőség, egy séf és két pincér áll a vendégek rendelkezésére.

dinnerinthesky 

Láthatatlan vacsora - Budapest

Mennyei ételek, kiváló italok és teljes sötétség. Minden érzékszerved felerősödik, ha a látásodat elveszíted. Ti magatok is megdöbbenten tapasztaljátok majd, milyen kiváló a szaglásotok és milyen érzékenyek az ízlelőbimbóitok. A Láthatatlan Kiállítás keretén belül átélhetitek ezt a különleges élményt.

lathatatlanvacsora 

Kannibál Étterem - Japán

Nyugodjatok meg! Nem arról van szó, amire elsőre gondolnátok, bár a látens kannibálok számára tökéletes választás lehet. Igazi műtőasztalon egy test formájú ételt szolgálnak fel, melyet bárhol fel lehet vágni, vagyis "megműthetik". Igazán élethű, hiszen a vágásnál a test vérzik, odabent pedig minden hasonlít az igazi szervekhez, melyeket természetesen meg is lehet enni. 

kannibaletterem

Te Mataré Ramírez - Buenos Aires

Szerelmünkkel utazni mindig élmény, hiszen az impulzusok, az rengeteg élmény pozitív hatást gyakorol a kapcsolatokra. Buenos Aires egyetlen afrodiziákum éttermében tovább fokozhatjátok a hangulatot, hiszen az ételek, a bársonyfüggönyök, a félhomály, a dekoráció és a kellemes jazz zene mind erről gondoskodik. A vacsora végeztével akár egy erotikus showműsort is megnézhettek, mely garantáltan beindítja a fantáziátokat. 

tematareramirez 

Börtönétterem - Volterra

Itt tényleg minden valódi. A börtön, a rabok, a cellák, az őrtornyok, a keresőlámpák és a felfegyverzett börtönőrök is. Olaszország egyik legelegánsabb étterme ez, a várólista is igen hosszú. A szakács, a felszolgálok, a bárzongorista, vagyis a személyzet minden tagja veszélyes bűnöző, gyilkos vagy maffiózó, ezért  vendégeknek nagyon szigorú ellenőrzésen kell átesniük, és az ételeket is szigurú felügyelet mellett készítik el. Az élmény garantáltan felejthetetlen. 

bortonetteremvolterra 

Hajime Robot Restaurant - Bangkok

Kiváló fogásokat kóstolhattok meg, ha itt jártok, azonban az étterem inkább attól olyan népszerű és keresett turisták körében is, hogy a felszolgálásról és a szórkozásról robotok gondoskodnak. A tulajdonos (Lapassarad Thanaphant) több mint 1 millió dollárt fektetett ebbe a 4 robotba. Eddig úgy tűnik a vállalkozását siker koronázza.

hajimerobotrestaurant

KLO 3 bár - Berlin

Ez a bár maga az őrület, szó szerint, ráadásul népszerűbb, mint a Charlottenburgi kastély vagy a Múzeum-sziget. Már a bejáratnál számíthatsz furcsaságokra, hiszen itt csontvázak üdvözölnek, ha pedig szoknyában vagy vigyázz, mert a forró levegő könnyedén fellendítheti. Beteg egy bár, így az sem meglepő, ha a vörösbort például vérátömlesztő tasakban kínálják, a kolbászt (ami egyébként nagyon finom) toalettpapírban hozzák, vagy például az sem, hogy a sört vizeletmintás palackokban teszik elétek. Egy vihar kellős közepén is simán találhatod magad, hiszen villámlik az egész helyiség, tányérodra pedig akár egy papírból készült szikla vagy ne adj isten madárpók eshet a magasból.

klo3bar 

H.R. Giger Museum Bar - Gruyères

Talán a világ legfélelmetesebb helyére kalauzolunk el titeket, mely Svájban található, egy Gruyères nevű városban. Egyértelműen kihagyhatatlan látnivló, ha itt jártok. A helyet egyébként az Alien-filmek ihlették, hiszen a megalkotói Hans Rudolf Giger szürrealista szobrász és festőművész előtt tisztelegnek, akinek a nevéhez fűzödnek a film vizuális effektjei. Berendezése és hangulata egészen túlvilági élményt biztosít, hiszen minden részletében, beleértve a bútorokat, a mintázatokat a padlón és a falakon, állati és emberi csontok késztetták alkotásra, olyan, mintha egy megkövesedett őslény belsejében ücsörögnénk.

hrgigermuseumbar