Magyarország kedvenc pizzái

2019-11-05 15:34:35

Magyarország kedvenc pizzái

A pizza a világ egyik legnépszerűbb étele, hazánkban is igen nagy népszerűségnek örvend, korra és nemre való tekintet nélkül. Ez az olasz eredetű finomság belopta magát az emberek szívébe annyira, hogy szinte bármikor képesek vagyunk legyűrni egy-egy szelettel. Szeretjük a vastag tésztát, a vékonyat, a tejfölös és a paradicsomos alapot, lehet félbehajtott vagy töltött szélű, kevés vagy sok feltétes, kör alakú vagy éppen négyzet.

Íme Magyarország top 5 pizzája!

Margherita pizza

Repüljünk vissza kicsit az időben. 1889-ben Raffaele Esposito Brandi - aki akkoriban Nápoly legnagyobb pizzakészítő mestere volt - kapta azt a nagyszerű feladatot, hogy az idelátogató Margherita királynét lenyűgözze valami helyi különlegességgel. Érdekesség, hogy már akkoriban is volt házhozszállítás, így a királyné rögtön hármomfélét is rendelt, a számára legízletesebbet, melyen paradicsomszósz, mozzarella és zöld bazsalikom volt, pedig később a pizzamester róla nevezte el, ezzel beírva magát a történelembe.

margherita

Rendeld meg egy kattintással: https://hovamenjek.hu/kecskemet/la-verde-etterem-pizzeria 

Húsimádó pizza

Nem meglepő, hogy a top 5-ben van, hiszen mi magyarok imádjuk a húsos, szaftos, paprikás fogásokat, így a pizzáknál sincs ez másképp. Ezt bizony mindig mindenhol telepakolják mindenféle földi jóval. A paradicsomos alap után jöhet a csirkehús, sonka, bacon, szalámi, kolbász, na és persze a tetejére a mennyei sajt. 

husimado

Rendeld meg egy kattintással: https://hovamenjek.hu/kecskemet/roma-pizza-es-kebap-haz 

Sonkás pizza

Egyszerű, de nagyszerű. Talán így jellemezhetnénk leginkább, hiszen pont ebben rejlik finomsága. Semmi extra, de a jól megválasztott sajt és a kakarkteres, jó minőségű füstölt sonka igazán fantasztikussá teszi, mely egy igazi olasz pizzériában az itáliai életérzést hivatott átadni nekünk. 

sonkaspizza

Rendeld meg most egy kattintással: https://hovamenjek.hu/kecskemet/mamma-mia-pizza- 

Hawaii pizza

Sam Panopoulos maga sem gondolta volna, hogy egy képtelennek tűnő ötlettől vezérelve létrehozza a világ egyik legnépszerűbb pizzáját, mely mindmáig megosztja az embereket. 1962-ben egy átlagosnak tűnő napon kibontott egy doboz ananászkonzervet, majd ezután a hagyományos sonkás pizzára tette azt, és betolta a sütőbe, majd voilá! megszületett a Hawaii pizza, melynek Hawaii-hoz bizony nem sok köze van. Lehet szeretni vagy egyenesen utálni, de tény, hogy ígyis az egyik leggyakrabban rendelt pizza a világon.

hawaii

Rendeld meg most egy kattintással: https://hovamenjek.hu/kecskemet/desiderio-pizzeria 

Magyaros pizza

És végül, de nem utolsó sorban a magyarok egyik nagy kedvence, a magyaros pizza. Ezen aztán minden van, amit a magyar ember szeret. Megtalálható rajta a füstölt sajt, a sonka, a tarja, a bacon, a paradicsom, egy jó adag lila hagyma, csípős zöldpaprika, és még a tojás is. Van olyan ember idehaza, aki ezt nem szereti? Szerintünk nincs, mert mi is imádjuk!

magyaros

Rendeld meg most egy kattintással: https://www.hagymasbab.hu/kecskemet/hiros-pizza--grill 

Nektek melyik a kedvencetek?