Kihagyhatatlan teázók Budapesten

2018-10-18 15:02:06

Kihagyhatatlan teázók Budapesten

Kétségtelen, hogy a víz után a tea a legtöbbet fogyasztott ital a világon, ám igazán minőségit csak nagyon kevesen isznak. Bár Magyarországon a tea a kávéval szemben még mindig csak a második helyre szorul, igen kellemes ízéért és kedvező hatásaiért előszeretettel fogyasztjuk. Számos történet kapcsolódik eredetéhez, ám annyi bizonyos, hogy Ázsiából származik, valamint az, hogy eredetileg nem kifejezetten élvezeti cikként, hanem orvosságként és gyógynövényként fogyasztották. 

Budapesten számos olyan teaház van, ahol igazán minőségi kínálattal találhatjuk szembe magunkat és a hűvösebb idő közeledtével pedig egyre gyakrabban keressük fel őket, ha egy lélekmelengető italra vágyunk. Mutatunk 5 tuti helyet, ahová mindenképp érdemes ellátogatni.

Első Pesti Teaház 

Immár több, mint 20 éve nyitotta meg kapuit Budapest XIII. kerületében, a Katona József utcában a teakedvelők nagy örömére az Első Pesti Teaház. Kínálatában megtalálható a fekete, a zöld, a fehér, a sárga teák és azok ízesített változatai, a gyógyteák, de ha igazi különlegességre vágytok, akkor érdemes megkóstolni a afrikai rooibusht vagy a Dél-amerikai mate-t, annak változatait és a lapachot is. A legklasszabb, hogy ezeket és a teázáshoz minden szükséges eszközt meg is tudunk itt vásárolni, így ha épp nincs kedvünk kimozdulni, akkor otthonunkat is átvarázsolhatjuk egy kis hangulatos teaházzá.

elsopestiteahaz 

Vörös Oroszlán Teaház

Ez a hely a tearajongók mekkája. Nevét Szepes Mária regénye után kapta, és méltán viseli azt. Igazi spirituális centrum, ahol a kiváló teák mellett asztrológiai szolgáltatásokkal is várják a vendégeket, a főváros VI. kerületében. Létrehozásának célja nem csupán egy teaház nyitása volt, hanem hogy feltárja az ember szellemi útjaiban rejlő lehetőségeket is. Belső hangulata minden lehetőséget megteremt a teljes kikapcsolódásra és felfrissülésre. A teák mellett egyébként minőségi kávékínálat, különleges finomságok, valamint minden teázáshoz szükséges kellék rendelkezésre áll, melyek meg is vásárolhatók.

vorosoroszlanteahaz

CDFŰ Teázó és Kultúrpince

Ahogy már a nevéből is kiderül, nem kifejezetten az a klasszikus teázó, amit megszokhattunk, ám annál érdekesebb. Neve onnan ered, hogy eredetileg egy CD-üzlet is volt itt, a FŰ pedig a teafűből értelemszerűen. A világ minden tájáról beszerzett teafüvek széles választékából szemezgethetünk, a jó hangulatról pedig koncertek is gondoskodnak. Látogass el te is Budapest V. kerületébe, a fiatalok egyik kedvenc helyére, ahol nem csak a tea király, de a hangulat is mindig fergeteges.

cdfu 

Darjeeling Teaház

A nyugalom szigete a főváros forgatagában, melyet az indiai kultúra ihletett. Talán így jellemezhetnénk a Darjeeling Teaházat, mely Budapest VII. kerületében, a Wesselényi utcában található. Atmoszférája teljesen magával ragadó, egy hangulatos oázis, ahová jó elmenekülni a szürke hétköznapok elől egy csésze forró italra. Az alacsony asztaloknál perzsaszőnyegen ücsörögve teljes mértékben átadhatjuk magunkat a teazás örömének. A minőségi teakínálat mellett, kiváló kávéval, egzotikus italokkal, turmixokkal és shake-kkel várják a vendégeket, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

darjeelingteahaz 

Demmers Teahouse 

Hatalmas választékkal és igazán hangulatos környezetet teremtve várja vendégeit a Demmers Teahouse Budapesten, a Nádor utcában. Meghittsége magával ragadó, így túlzás nélkül mondhatjuk, hogy nagyszerű helyszíne egy kellemes baráti találkozónak vagy egy randevúnak kedveseddel. A minőségi szálas teák helyett akár kávé is választható, mellé pedig semmiképp se hagyjátok ki a mennyei kekszeket, mert isteniek! A jó hír, hogy ezek meg is vásárolhatók a teázáshoz szükséges eszközökkel együtt. Mindemellett a kiszolgálás is pazar, hogy tutira jól induljon, vagy épp végződjönk a nap! :)

demmersteahouse