Kihagyhatatlan burgerezők

2018-03-09 13:37:37

Kihagyhatatlan burgerezők

A hamburger egyértelműen az egyik legnépszerűbb étel a világon, melynek hallatán legtöbbször gyorséttermek, büfék jutnak legelőször eszünkbe. Története igen kalandos, hiszen már a Római Birodalom idejéig nyúlik vissza. Hódító útjára a 19. században indult, népszerűsége pedig azóta is töretlen. 

Bevalljuk, mi is igen nagy hamburger rajongók vagyunk, ezért megmutatjuk a legjobb helyeket a fővárosban, melyeket mindenképpen ki kell probálnotok!

Bamba Marha Burger Bár

Kétség kívül a város egyik kedvenc burgerezője, melyet már 3 helyen is megtalálhattok Budapesten. Igazi különlegességeket kínálnak, mint például a Sloppy Joe marharagus, a La Bamba Mexicana Burger babpürével, személyes kedvenc pedig a Raclette Burger, melybet a mennyei raclette sajt tesz teljessé. Ha ez még nem volna elég, megkóstolhatjátok az észbontó házi szószokat, a kiváló sültkrumplit és frissítőként javasoljuk a házi szörpöket.

bambamarha

Burger House

Itt tényleg csak az íz számít. Fenomenális kínálatára még csak-csak találunk szavakat, de az ízélményre igazán nehéz. Egyszerűen tökéletes, bármelyikre is esik a választás. Ha valami igazán különlegesre vágytok, ne hagyjátok ki az Áfányos burgert, de a Bacon burger cheddar sajttal szintén verhetetlen. A normál méret mellett kérhetitek az XL-es változatot is.

burgerhouse

Kandalló Kézműves Pub

A legjobb kézműves sörök és hamburgerek: Ez a Kandalló Kézműves Pub. Ahol a vendég az első és az, hogy mindenki, aki ide betér, otthon érezze magát. A hely különlegessége a burgerek tekintetében a Black Bagel Burger, melybe Angus marhahús, snidlinges krémsajt, római saláta, marinált lilahagyma, grillezett paradicsom, chilis gouda, bacon és tükörtojás kerül, és az összhatás valami príma. Mindenképp válassz hozzá a pub kézműves sör kínálatából, hogy teljes legyen az élmény.

kandallokezmuvespub 

Buddies Burger

Zseniális hely, ahol kizárólag burgerekkel foglalatoskodnak. Se pizza, se hot-dog, se gyrost. Minden energiát csak erre összpontosítanak, és milyen jól is teszik. Folyamatosan újdonságokkal rukkolnak elő, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, hiszen mindegyik maga a csoda, a szószokról nem is beszélve. Fantasztikus a hely, akár a kínálatot, akár a hangulatot nézzük, úgyhogy vigyázzatok! Függöséget okoz!

buddiesburger

Attaboy Street Food Bistro

Na ezek a srácok nem viccelnek. Már a nevükből is kiolvasható, hogy valami olyasmit alkottak meg, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Az biztos, hogy innen senki nem távozik éhesen. Bámulatos a kínálat, hát még az ízek. A Hurt Locker például egyenesen levett minket a lábunkról, melynek lelkét egyértelműen a dijoni mustáros tarkabors mártás adja, a kiváló minőségű marhahús mellett. A burgerek mellett találhattok az étlapon pizzákat, tortillákat, salátákat, köreteket, öneteteket és még desszerteket is.

attaboy

Borbíróság

Nem kifejezetten burgeres, de étlapján szerepel egy igazi különlegesség, amit úgy éreztünk, nem hagyhatunk ki, ez pedig a kacsaburger, mely már évek óta színesíti a Borbíróság étlapját. Igazán prémium kategória, ízre és látványra is. Ezt a finomságot kacsamájjal, cheddar sajttal és baconnel bolondítják meg, mellé pedig pöpec krumplit kínálnak, valamint salátát és persze házi szószokat, melyek tökéletesen harmonizálnak.

borbirosag

Cafe Five

Egy igazán  hangulatos helyre kalauzolunk titeket, ahol az ételek mellett a kiszolgálás is pazar. Nem túlzás, ha azt mondjuk, itt minden tökéletes. A buci friss és ropogós, a 14 dkg-s házi hátszín pogácsa pedig valami elképesztő, a friss saláta, a házi öntet pedig még tovább fokozza az élevezeteket. A kifogástalan burgerek mellett különleges kávé és teakínálattal is állnak rendelkezésedre, a reggeli órákban pedig akár bőséges napindító reggelidet is elfgyaszthatod itt.

cafefive

Zing Burger

Szaftos húspogácsa, helyben sütött buci, házi szószok, cheddar sajt. Igen, ez a Zing Burger. Legyen szó szimpla vagy dupla húsos, csípős vagy barbecue-s, ezzel biztosan nem lősz mellé. Emellett megkóstolhatod a kiváló szendvicseket, snackeket, de ha ez még nem volna elég és megfejelnéd egy kis desszerttel, akkor semmiképp ne hagyd ki az M&M's browniet, majd öblítsd le egy jó kézműves sörrel vagy akár amerikai üdítőitallal.

zingburger