Kedvenc krémleveseink

2019-10-29 15:12:39

Kedvenc krémleveseink

Ebben a hűvös időben nehezen tudunk elképzelni kellemesebb dolgot, mint egy fárasztó nap után hazatérve, a kanapé ölelésében elkanalazni egy tál gőzölgő krémlevest. Hoztunk is néhány pofponegyszerű receptet, amit magatok is elképszíthettek az otthon kényelmében.

Fokhagymakrémleves

Mondanunk sem kell, hiszen mindenki tudja már, hogy a fokhagyma az egyik leghatékonyabb fegyver a vírusok és baktériumok ellen, erősíti az immunrendszert, hiszen tele van vitaminokkal. Minden ételt megbolondít, ám a belőle készült krémleves igazán mennyei. Elkészítése is roppant egyszerű és gyors: semmi más nem kell hozzá csak tejszín, alaplé (vagy ha nincs akkor víz), fehérbors, só, 1 db tojássárgája, na és persze a fokhagyma. Pirított kenyérkockával isteni.

fokhagymakremleves

Zellerkrémleves

Szintén nagyon egyszerű, ráadásul szinte mindehol kapható zöldség, így beszerzése sem okozhat nehézséget. Tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel: vas, foszfor, kalcium, magnézium, kálium. Serkentőleg hat a veseműködésre is, valamint emésztési panaszokra is gyakorta javasolják fogyasztását. Szükségünk lesz a leveshez hagymára, fokhagymára, 1 db közepes burgonya, só, bors, 1 db leveskocka, víz, 1 dl tejszín, és maximum fél óra munka. Ugye milyen jól hangzik?

zellerkremleves

Sütőtökkrémleves

Egyértelmű őszi favorit a sütőtök, a krémleves pedig még azok rokonszenvét is elnyerheti, akik nem éppen rajonganak érte. Könnyű elkészíteni, hiszen nem kell más hozzá, mint a sütőtök, tejszín, víz (még ízletesebb lehet, ha van helyette alaplé), só, bors, fokhagyma, és pazarul feldobja egy kis pirított tökmag vagy pirítós. Amellett, hogy bármikor összedobhatjuk, még a pénztárcánkat is kíméli, és rendkívül egészséges is, hiszen magas a karotin- és C-vitamin tartalma, valamint jelentős kálcium- és foszforforrás.

sutotokkremleves

Fahéjas szilvakrémleves

Az édesszájúaknak is szeretnénk kicsit kedvezni, így hoztunk egy szilvakrémlevest is. Ebédre és vacsorára is egyaránt tökéletes választás. Legtöbbször ugyan hidegen tálalják, de melegen is éppen olyan finom, ráadásul hidegebb időben jobban is esik. Ha van szilvánk, már csak egy kis habtejszín, cukor vagy édesítőszer, szegfűszeg, egy csipet fahéj, fél citrom reszelt héja és voilá! már kész is.

fahejasszilvakremleves

Tejszínes céklakrémleves

Nagyon ízletes, különleges, és nem is kell hozzá sok dolog. Friss céklát beszerezhetünk a picon, melyet csak meg kell pucolni, majd kis kockákra vágni és megdinsztelni. Ha ezzel megvagyunk, felönthetjük vízzel és megbolondíthatjuk egy kis római köménnyel. Ha puhára főtt, leturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, jöhet a tejszín, és egy teáskanálnyi tejföllel díszítés gyannt már tálalhatjuk is.

ceklakremleves

Nektek melyik a kedvencetek?