Fánk kavalkád-gyeremekkorunk kedvence

2018-02-20 13:42:12

Fánk kavalkád - gyermekkorunk kedvece

Van olyan, aki ne emlékezne a nagymama sütötte szalagos fánkra, ami a házi baracklekvárral az igazi? Kizárt dolog, hiszen a kiskorunk kedvence igazi klasszikusnak számít. Egy kicsit túllépve a hagyományokon ma már valódi különlegességekkel is találkozhatunk, ráadásul annyi félével, hogy ember legyen a talpán, aki végig tudja kóstolni. Pedig megéri, hiszen pazar ízkavalkád vár minket a legtöbb helyen. Mi igazi fánk rajongók vagyunk, így most mutatunk nektek néhány olyan helyet, ahová mindenképp érdemes ellátogatnotok.

The Donut Library

Elsőre egy olyan fánkozóba kalauzolunk titeket, mely talán a főváros legjobbja. A kínálat lenyűgöző és annak minősége is. A hely megálomodói saját maguk által kikísérletezett receptúra alapján készítik a finomságokat, kizárólag saját eszközökkel. Ettől olyan egyedi és különleges. A repertoárban szerepel például az igazi klasszikus, a baracklekváros, de válogathatunk töltött és töltelék nélküli csodákból is. A csokis és a vaníliás fánkokon túl olyan különlegességek közül válogathatsz, mint a gyümölcsös mázas, a görögdinnyés, a pisztáciával dekorált, mogyoróval vagy csokiforgáccsal felturbozótt. A hely tökéletesen alkalmas egy baráti találkozóhoz, de akár egy könyvvel is beülhetsz ide, miközben kávét kortyolsz és egy mennyei fánkot majszolsz. 

thedonutlibrary

The Box Donut

A formabontó, ízletes és egyedülálló. Talán ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni, hiszen szögletes fánkjaival rögtön levett minket a lábunkról. A finomságok titkos recept alapján készülnek és ettől talán még jobban élvezhető minden falat. Annyit azért sikerült kideríteni, hogy a fánkokat mogyoróolajban sütik, mely igazán különleges ízvilágot kölcsönöz. Kérheted őket darabra, de ha falánk vagy és nem elégszel meg ennyivel, lehetőséged van 6-os és 8-as kiszerelésben is. 

theboxdonut

 

Fánki Donuts

Mintha a mennyországba csöppentünk volna - kap el minket az érzés a főváros szívében található fánkozóba lépve. A műhely kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozik, melytől csak még vonzóbb. A pazar fánk kínálat mellett isteni forrócsokoládét, minőségi kávét és teát is megkóstolhatsz. A kézzel készített finomságokat elfogyaszthatod helyben, de kérheted elvitelre is. Ha eddig nem voltál fánk fan, itt könnyedén azzá válhatsz. Személyes kedvenc a a mákos gubás, valami elképesztő.

fankidonuts

 

Gömbi

A fánk imádók mekkája ez a hely, ez biztos. Nem csak az édesszájúakat várják, hanem azokat is akik inkább a sós ízeket kedvelik. Mindenképp érdemes megkóstolni a túrófánkot, ami tutira a város legjobbja, de ha egy kis újdonság is érdekelne, bátran próbáld ki a sajtosat, isteni. A kis gömbcsodákat kis papírtölcsérben szervírozzák és kérhetsz mellé öntetet is, hogy még teljesebb az ízorgia.

gombi

Fánkterápia

Itt tényleg élmény minden falat. A neve sem véletlen, hiszen egy hosszú és fárasztó nap után, vagy épp egy borongós vasárnap délután valódi felüdülést jelent beleharapni ezekbe a az amerikai csodákba. Hatalmas pultja telis tele van a frissen kisütött finomságokkal, így választani sem könnyű. A fincsi fánkok mellett megkóstolhatod a smoothiekat, frappékat, valamint minőségi kávét is kortyolhatsz.

fankterapia

Mr. Funk

Budapest első street food fánkozója semmiképpen sem maradhat ki, mely a kezdetek óta fantasztikus kínálattal várja az édesszájúakat. Pillekönnyű, tökéletes ízvilág jellemez minden egyes fánkot, amely elhagyja a látványpékséget (merthogy a sütés minden momentumát figyelemmel kísérheted). A fánkok mellett megkóstolhatjátók a bagelt is, mely szintén pazar. Bármelyiket is választjtok, vigyázat, függőséget okoz!

mrfunk