Ezek a világ legextrémebb szállodái

2018-09-04 13:54:40

Ezek a világ legextrémebb szállodái

Az emberek szeretnek utazni, világot látni, megismerni más kultúrákat, bejárni az ismeretlen tájakat. Egész évben tervezgetik a megérdemelt nyaralást, pihenést. Kutatják a megfelelő apartmant, szállodát, panziót, ahol kényelmesen pihenhetnek. De mit szólnátok ahhoz, ha olyan szálláshelyeket mutatnánk most nektek, melyek cseppet sem standard szobáikról híresek? Ahol már maga a szállodában töltött idő is igazi élmény volna?

Ha kedvelitek a kalandokat, akkor egy világ körüli útra invitálunk titeket cikkünkkel, ahol bemutatjuk nektek a 8 legextrémebb szállodát!

Manta Resort - Zanzibár

Afrika varázslatos vízivilágába kalauzol el minket a Manta Resort, mely a meseszép Pemba szigetén található. A szálloda 2008-ban nyitott, szobáiból az óceán élővilágát csodálhatjuk meg 4 méter mélyen. Nagyjából 5000 dollárért igénybevető az egyik legexluzívabb szállás a világon, ahol a pihenés mellett az életreszóló élmény is garantált.

mantaresortzanzibar

 

9 Hours Capsule Hotel - Kyoto

Szeretnél teljesen elszigetelődve pihenni? Itt minden lehetőséged megvan rá. Ugyan csak néhány órára (9 óra) lehet a miénk, de megéri! Ebben a 9 órában egy szobának nevezett kapszulában relaxálhatunk, meditálhatunk néma csendben és teljesen békés körülmények között a minden kényelemmel felszerelt matracokon. Attól sem kell félned, hogy esetleg elalszol, hiszen az ébresztésről a Panasonic által kifejlesztett ébresztőrendszer gondoskodik.

9hourskyoto 

Harry Potter Hotel - London

Ez a hely minden Harry Potter rajongó mekkája! A varázslók és boszorkányok világa tökéletesen visszaköszönön a berendezésekben és a hotel stílusában. Ha varázslótanoncként akarod tölteni az éjszakát, akkor 250 font körüli összeget kell kicsengetni egy hálókörletért, ami kb 100 ezer forint, vagy ha úgy tetszik 68 galleon. Gyermekkorunk kedvenc filmje itt életre kel, ráadásul részt vehetünk egy Warner Bros Filmstúdió látogatson is, így ha Te is fan vagy, a hely mindenképp bakancslistás!

harrypotterhotellondon 

Icehotel - Svédország

Bolygónk egyik legextrémebb szállodája az északi sarkkörön túl, Jukkasjärviben található. Minden decemberben egy olyan szállodát építenek fel, mely hóból és jégből áll, majd árpilisban egyszerűen csak elolvad. A hotel szobáiban átlagosan -5 fok van, ám a vendégek a megfelelő felszerelésnek köszönhetően abszolút nem fáznak, viszont annál jobbat alszanak. Ha pároddal különleges esküvőt terveztek, itt azt is megtehetitek, hiszen a jégkápolnában örök hűséget fogadhattok egymásnak.

icehotelsvedorszag 

Hotel Kakslauttanen - Finnország

Ha egy igazán romantikus és különleges helyet kerestek kedveseddel, akkor ez a hely garantáltnan felejthetetlen lesz. A vendégek egy üveg igluban pihenhetnek, ahonnan a semmihez sem fogható szépségű panorámáma, lélegzetelállító környezet, ezernyi csillag látványa, és persze a varászlatos sarki fény pompája is megcsodálható. Emellett persze izgalmas programokon is részt vehettek, mint például a rénszarvas szafari vagy a husky szán. A világ legnagyobb füstszaunáját is itt találod, így teljesen kikapcsolódhattok és feltöltődhettek.

hotelkakslauttanenfinnorszag 

Free Spirit Spheres - Kanada

Talán az egyik legérdekesebb szállás a kanadai Vancover városában található, a Quallicum Beachen. A gömb alakú szobák a fákon lógnak, olyan érzést keltve, mintha ringatnának. A  természet lágy ölén, távol a nagyváros zajától pihenhetünk, és bár kívülről nem biztos, hogy szembetűnő, de a szobák minden kényelmi eszközzel fel vannak szerelve. 

freespiritkanada

Magic Mountain Hotel - Chile

Hotel a Varázshegyen? Igen! Egy meseszerű szállodába kalauzolunk most titeket, mely Patagóniában, a Huilo-Huilo területén található. A hotelt egy fahídon keresztül van lehetőségünk megközelíteni, ahol 13 szobával várják a vendégeket. Minden órában egy vízesés ömlik a hotel tetejéről, mely igazán egyedi élményt biztosít. A szálloda nagyszerű programokat is kínál, így például lovastúrázhatunk az erdőben, részt vehetünk vadvízi evezésen vagy sítúrán is, nem mellesleg Dél-Amerika leghosszabb drótkötél pályája is itt található. 

magicmountainhotelchile 

Gamirasu Cave Hotel - Törökország

A törökországi Ayvali Köyü településén található a vulkanikus kőzetbe vájt hotel, mely visszarepít minket az ősi időkbe. A barlang már kb. 1000 évvel ezelőtt is lakott volt, ekkor bizánci szerzetesek által. Sajátossága, hogy egész évben 17-20 fok körül mozog a hőmérséklet, mely nagyszerű alapot biztosít a pihenésnek, nem mellesleg nagyszerű kiindulópont lehet, hogy felfedezzük az országot.

gamirasucavehoteltorokorszag