Éttermek extrém helyeken

2017-11-29 12:57:54

Extrém helyeken fekvő éttermek, melyeket Neked is látnod kell!

Különleges ízeket felfedezni mindig élmény, hiszen valami újjal ismerkedhetünk meg, és ha más országban járunk, ez szinte kötelező. Vannak olyan éttermek azonban, melyek letértek a kitaposott ösvényről, ahol nem csak az ételekről szól minden, hanem a páratlan élményekről is. Belegondoltál már milyen fantasztikus lenne elfogyasztani kedvenced a felhők felett vagy éppen egy hegy csúcsán? Hogy milyen romantikus lenne kedveseddel az óceán fenekén vacsorázni vagy közben a sarki fényt kémlelni? Képes lennél 3 órán át egy hegy oldalában gyalogolni néhány finom falatért? Megkóstolnád a húst, melyet egy igazi tűzhányó felett grilleznek?

Ha igen, akkor a következő helyek csak Rád várnak! 

El Diablo - Spanyolország

Mennyire őrült ötlet egy aktív vulkán tetejére építeni egy éttermet? Hihetetlen, pedig az El Diablo megálmodója éppen ezt tette. Az étterem Lanzarote szigetén található, melyet sokan csak a Száz vulkán szigetének neveznek, ugyanis csaknem háromszáz vulkáni kúp díszíti. Neve is innen ered, hiszen az éttermet egy még ma is aktív vulkánra építették. Az étterem közepe nyitott, ahol egy korom fekete kút található, melynek mélyéből pokoli hő tör fel, a fogásokat pedig ezen grillezik.

eldiablo

Cloud 9 - Fidzsi-szigetek

Egy pizza a Csendes óceán közepén? Egészen a Fidszi-szigetekig kell a fantasztikus élményért repülnöd, ugyanis a Cloud 9 étterem meseszép türkizkék vízen úszik. Nem csupán egy pizzériáról és bárról van szó, hanem olyan helyről, mely pazar kikapcsolódási lehetőségeket kínál. Ha úgy tartja kedved jetskizhetsz, szelheted a hullámokat motoros szörffel, de akár ejtőernyős vízisízhetsz is. Ha már itt vagy, akkor pedig érdemes ellátogatni Modriki szigetére, ugyanis itt forgatták a Számkivetett című filmet.

 cloud9

Unkai terasz - Japán

Ha Japán felé vesszük az irányt, akár a felhők felett ücsörögve is elfogyaszthatunk egy csésze finom kávét, mintha a mennyországban lennénk. Legalábbis ilyen élményt nyújt az Unkai Terasz, mely a Tomamu Resort-ban található. Ezt a káprázatos jelenséget az itt található hőforrásnak köszönhetjük, a turisták által egyik legkedveltebb látnivalója Hokkaido szigetén.

unkaiterasz

Northern Lights Bar - Izland

Mi lehetne romantikusabb, mint kedveseddel együtt vacsorázni és finom borokat kortyolni a sarki fény semmihez sem fogható táncát kémlelve? Az izlandi Ion Hotelben mindezt megteheted, ahol nem fogsz találkozni semmilyen megszokott vagy mindennapi dologgal. A pazar hotel éttermének étlapján tradicionális izlandi finomságok találhatók meg, melyeket Izland legjobb séfjei készítenek el Neked!

ionhotelizland

Labassin Waterfall Restaurant - Fülöp-szigetek

A filippino konyha legkiválóbb fogásaival várnak ebben  a különleges étteremben, ahol a dübörgő vízesés szomszédságában fogyasztatod el az ételeket, mikozben lábaidat simogatja a víz. Ínyenceknek bátran ajánljuk!

labassinwaterfallrestaurant 

Le 3842 Restaurant - Franciaország

Szédítő magasságban, az Aiguille du Midi csúcsán, 3842 méteren várja vendégeit a Le 3842 Restaurant, ahová ugyan egy 20 perces lift úttal lehet feljutni, de az ételek és a látvány garantáltan kárpótol minket. A páratlan kilátás mellé fantasztikus olasz és francia ételeket kínálnak. Ha egy kis adrenalin löketre vágysz, semmiképp ne hagyd ki az étterem felett lévő, megerősített üvegből készült üvegdobozt, ahol kiléphetsz a "semmibe".

le3842restaurant

Ristorante Grotta Palazzese - Olaszország

El tudod képzelni, ahogy egy barlang cseppkövei alatt üldögélsz a legfinomabb olasz fogásokkal az asztalodon, és közben lenyűgöző tengeri panoráma tárul eléd, füledet pedig a szikláknak csapodó hullámok zöreje kényezteti? Reméljük máris megjött a kedved egy kis olaszországi kiruccanáshoz, és ha így lesz, a Grotta Palazzese éttermet is meglátogatod majd.

grottapalazzeseristorante 

Ascher Étterem - Svájc

Az emberek szeretnek enni, szép helyeken pedig pláne, hiszen a meseszép környezet igencsak meg tudja hozni az étvágyat. És ha mindezért 3 órán át kellene sétálnod 2500 méter magasra egy hegy oldalában, megtennéd? Mi biztosan. Utunkat varázslatos alpesi völgyek kísérik, melyet a svájci Alpok csúcsai ölelnek körbe. A túra végén az Ascher Étterem vár, mely egy sziklafal tövében fekszik. Teraszáról semmihez sem fogható látvány tárul elénk, mely minden fáradtságért kárpótolni fog majd. Felmerül a kérdés: na de mi lesz visszafelé? Aggodalomra semmi ok, ugyanis néhány percnyi kellemes sétával elérhetők az Ebenalp kabinos felvónok, melyekkel könnyedén visszajuthatunk Wasserauen városába.

ascheretterem

Ithaa Undersea Restaurant - Maldív-szigetek

A világ első víz alatti étterme 5 méter mélységben vár egy szenzációs vacsorával, ahová egy csigalépcsőn keresztül juthatunk le a Conrad Maldives Rangali Island Hotel egyik molójáról. Ez az építészeti remekmű 5 méter széles és 9 méter hosszú, egyszerre pedig 14 személyt tud vendégül látni. Különleges igény esetén, akár hálószobává is átalakítható.

ithaaundersearestaurant