Éttermek az egészség jegyében

2018-01-05 19:39:21

Finom, friss és egészséges - Éttermek, ahová minden tudatos étkezőnek el kell látogatnia

Itt az újév és vele együtt a fogadalmak. Megfogadjuk, hogy ezentúl többet mozgunk, hogy leadunk néhány kilót és azt is, hogy jobban odafigyelünk arra, hogy mit eszünk és persze az egészségünkre is. Ha van elég motivációnk és kitartásunk, fantasztikus eredmények érhetők el, ám sokan  már az első akadálynál elbuknak: mit lehet enni és mikor? A rohanó hétköznapokban nem egyszerű megoldani és klasszikus kifogás a "nekem nincs időm ilyenekre", és már fel is adtuk.. ugye? Pedig ha az étkezést kipipáhatjuk, az már fél siker, sőt még annál is több, hiszen a megfelelő táplálkozás 70%-ban, az edzés pedig 30%-ban segít elérni a célt.

Mindemellett egy egészséges étrend kialakítása nem csak a fogyni vágyók számára lenne "kötelező", hanem minden minden olyan ember számára, aki ép, energikus és fitt szervezetre vágyik, ugyanis az egészség az emésztőrendszerünkben kezdődik.

Ki szeretne finomakat enni lemondások nélkül!? Akkor csekkoljátok a következő helyeket, mert bizony léteznek!

Az Élet Étterme

Ahogy a neve is mutatja, nem egy mindennapi étteremről van szó. Itt minden az egészséges étkezés jegyében készül el sütés és főzés nélkül, így az ételek nem csak finomak, de élettel telik. Minden fogás, a palacsinta, a bolognai, de még a fasírt is kizárólag friss zöldségekből, gyümölcsökből és magvakból készül. A speciális konyhatechnológiai eljárásnak köszönhetően az elkészített ételek íze a hagyományoséhoz hasonló, ám tápanyagtartalmából nem veszít. Gyere és egyél Te is valami frisset, valami éltetőt!

azeletetterme

Napfényes Étterem

A hely, ahol még a húsevők is jóllaknak, ahol nincs hiányérzet. Nem csak a húst mellőzik az ételek elkészítése során, sem tejet, sem tojást nem használnak. Kifejezetten igazinak tűnik, mitöbb élvezhető a gulyásleves, de érdemes megkóstolni a lecsós szeitánbrassóit vagy a mennyei krémest is. Egészen családias hangulat uralkodik az étteremben, mivel a vendégek nagy része visszatérő, a kiszolgálás pedig egyenesen profi, a személyzet készen áll az egészen egyedi igények teljesítésére is. Ha valami újra és különlegesre vágysz, mindenképp látogass el ide, akkor is, ha kifejezetten húsimádó vagy!

napfenyesetterem

Naspolya Nassolda

Mit szólnál, ha azt mondanánk, létezik cukrászda, ahol bűntudat nélkül nassolhatsz? Egy cukrászda, ahol a finomságok nem tartalmaznak, szóját, tejet, glutént és hozzáadott cukrot sem, sőt még lisztet és tojást sem láttak, de bizony sütőt sem. Most biztosan azt gondolod, viccelünk, pedig nem. A Naspolya Nassolda olyan egyedülálló, nem mellesleg rendkívül finom desszertekkel, turmixokkal vár, melyek kifejezetten egészségesek, mégis finomak, így amellett, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül nassolhatsz, szervezeted épségéért is sokat tehetsz. Izgalmas piték, mennyei torták, trüffelek, édes és sós aszalványok közül válogathatsz kedvedre. Ha ez még nem volna elég, a nassolda teljes mértékben gyermekbarát, és még kutyáddal együtt is szívesen látnak.

naspolyanassolda

Fittnass Cukormentes Cukrászda

Mintha a mennyországba csöppentünk volna - kap el minket az érzés belépve és garantáltan így lesz minden édesszájúval. Aprócska kis cukrászda a főváros szívében, ahol minden tökéletes. Az ízek, a  kiszolgálás és a hangulat is magával ragadó. Hatalmas választékkal találhatjuk magunkat szemben, több hagyományosnak tűnő, ám mégis egészséges sütemény közül válogathatunk, emellett hűsítő fagylaltokkal is a rendelkezésünkre állnak. Személyes kedvenc a rákóczi túrós, amit egyszerűen lehetetlen abbahagyni... A finomságok cukormentesek, valamint találhatók gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes sütemények is a kínálatban.

fittnasscukormentescukraszda

Nyugati Cöli Bisztró

Egyszerűen tökéletes hely. Ha egy szóval kellene jellemezni, talán ez a legmegfelelőbb. Már a reggeli órákban frissen sült, gluténmentes kakaóscsigával, mennyei croissanttal és kitűnő kávéval várnak. Ha még ebédidőben is visszavágynál, ne is gondolkodj, hiszen a napi menü mellett a kínálatban meleg ételek, pizzák, hamburgerek, melegszendvicsek, hot-dogok és grill szendvicsek közül is válogathatsz. Minden étel gluténmentes, emellett pedig rendelkeznek csökkentett CH tartalmú és cukormentes termékekkel is. Különböző termékek megvásárlására is van lehetőség, így odahaza is elkészíthetők a finomságok. A termékek mellett egyébként a személyzet tudása is kifogástalan, így ha segítségre van szükségetek, bátran fordulhattok hozzájuk.

colibisztro

Flex'N'Fresh

Ha tényleg komolyan gondolod, akkor ez lesz a Te helyed, már csak azért is, mert ugyanabban az épületben található, mint a budai oldal egyik legnépszerűbb edzőterme, a Flex Gym. Végignézve a kínálatot nem nagyon lehet mellényúlni, ha diétára adtad a fejed. Kiváló minőségű fehérje és szénhidrátforráshoz juthatsz, ugyanis az étlapon megtalálható a csirkemell, a tilápia, a marhahús, saláták, barnarizs, grill- és párolt zöldségek, hogy csak néhányat említsünk. Hűtőpultjában tápanyagban gazdag szendvicsek, vitamindús saláták, fehérjés sütemények találhatók. Ha megszomjaznál, semmiképp ne hagyd ki a bio limonádét, mely teljes mértékben cukor- és tartósítószermentes. 

flexnfresh

Fit and Health

A főváros egyik kedvenc étterme, ami nem is véletlen, hiszen amellett, hogy mindig friss és finom ételek közül szemezgethetünk, még egészségesek is, valamint diétába is könnyedén beilleszthetők. Nincs kedved kimozdulni vagy csak nem akarsz főzni? Ez sem jelent akadályt, ugyanis ebben az esetben sem kell lemondanod a tápláló és vitamindús ételekről. Nem kell mást tenned, mitn megrendelned kedvenced és a futárok pikk-pakk eljuttatják otthonodba! Ugye milyen remekül hangzik?

fitandhealth