Bringatúra a Balaton körül

2019-06-07 12:11:38

Bringatúra a Balaton körül

Nincs mese, beköszöntött a napsütés és a jó idő, így végre rengeteg szabadtéri programot szervezhetünk! Előkerülhetnek végre a bicajok is az aktív pihenés szerelmeseinek nagy örömére. A bátrabbak nagyobb túrákra is elindulhatnak, akár a magyar tengert is körbe tekerhetik.

Ha bevállalósak vagytok és vállalkoztok erre a feladatra, de nem tudjátok hol álljatok meg útközben megpihenni és feltöltődni, akkor figyeljetek! Mutatunk néhány helyet, ahol lazíthattok egy frissítő kávé, kedvenc ételetek, vagy egy mennyei desszert mellett.

kerekparut

Vadkacsa Étterem és Panzió – Balatonkenese

Csupán ötven méterre található a Balaton partjától, így tökéletes választás egy kis pihenéshez. Az étlap tele van tradicionális magyaros fogásokkal, így kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják kedvencüket. Azonban ha inkább valami különlegesebbre vágynátok ajánljuk figyelmetekbe a halételeket, de nagy kedvenc a ropogós kacsacomb medvehagymás burgonyapürével és almás párolt káposztával. Akár az éjszakát is eltölthetitek itt, ugyanis kényelmes szobákkal várják a vendégeket.

vadkacsa

Kis Szieszta Étterem – Balatonboglár

A magyar tenger déli partján egy igazi kis gyöngyszem várja az éhes vendégeket, több mint 10 éve. Hagyományos kedvencekkel és különleges nemzetközi ételekkel is állnak rendelkezésetekre egész évben. A fenséges ételek mellett kiváló borokat is megkóstolhattok a balatonboglári, és egyéb környékbeli pincészetekből, ha pedig mindezt a kellemes kerthelyiségben teszitek, az élmény garantált. Az ételek és italok mellett a személyzet is kifogástalan, úgyhogy mindenképp érdemes ide betérni. Akárcsak az előző helyen, itt is van lehetőség akár egy vagy több éjszaka eltöltésére.

kisszieszta

Torony Étterem – Fonyód

Ha Fonyódon tekertek, a Torony Étterem az, amit vétek kihagyni. Igazi hazai ízek várnak széles választékban. Érdemes megkóstolni a Torony specialitását, a porhanyósra sült csülköt vagy pompásan ropogós kacsacombot. Szellő járta virágos teraszán igazi felüdülés megpihenni, főleg egy frissítő limonádé kíséretében, ha pedig már vége a napnak, akkor lazuljatok le egy pohárka rosé mellett.

toronyetterem

Bringatanya – Gyenesdiás

A Balaton legjobb kézműves fagyiját keresitek? A gyenesdiási Bringatanyán megtaláljátok! A bringások kedvenc pihenőhelye, hiszen közvetlenül a kerékpárút mellett van, ahol nem csak fagylaltokkal, de különleges limonádékkal és jégkásákkal kínálnak. A hihetetlen választékot már csak az eredeti ízvilág múlja felül, így még azoknak is bátran ajánljuk, akik nem kifejezetten rajonganak ezért a jeges finomságért.

bringatanya

Halászkert Étterem – Balatonfüred

Az északi-part egyik legkedveltebb városában, Balatonfüreden egy igazi klasszikus vár, ahol a tóparti táj jellegzetes ízvilágával találhatjátok magatokat szemben. Az étterem már az 1940-es években is nagy népszerűségnek örvendett, kiváltképp a halételek kedvelők körében, melyekre a mai napig büszke, és teljesen jogosan. Nagyszerű a halászlé és a harcsapörkölt túrós csuszával, de ha valami különlegesebbre vágynátok, kóstoljátok meg az egészben sült pisztrángot pestos jégsalátával és fűszeres burgonyagerezdekkel.

halaszkert

Még több étterem és szálláshely elérhető egy kattintással!