Babos Kedvenceink

2018-07-12 14:18:50

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot... na és persze a bab

Ha Ti is felkaptátok a fejetek erre a mondatra, akkor jó évjárat vagytok! Van olyan ember a Földön, aki nem rajong Bud Spencer és Terence Hill filmjeiért? Nehéz elképzelni! Ezerszer láttuk mindet, mégis újra és újra megnézzük, mert egyszerűen megunhatatlan. Imádjuk a pofonzáporokat, a humort, ami csak ezekre a filmekre jellemző, és azt, hogy mindig zsebre vágják a rosszfiúkat...no meg a babot!

A babot, amit nem csak Charlie, de mi is nagyon szeretünk! Azért, mert rendkívül ízletes, sokféleképpen elkészíthető, nagyon laktató, tápanyagban is dús! Bár Charlie kedvence leginkább a hagymás bab, a változatosság kedvéért nézzünk körbe, hol ehetünk egy igazán jó babos kaját! Nyomás utána!

Texas Étterem és Pizzéria

Az éttermet Budapest XVIII. kerületében találhatjátok meg! Étlapján rengeteg finomság fedezhető fel, többek közt nagyszerű levesek, saláták, húsételek, tészták, hamburgerek, tálak és vegetáriánus fogások, nem beszélve a pizzákról! Ám amin a mi szemünk megakadt az a Bud Spencer pizza, melyen paradicsomot, darált húst, füstölt tarját, füstölt sajtot, és a lényeget: hagymás babot találhattok. Ha nincs kedvetek kimozdulni, sebaj, a pizzéria házhozszállítást is vállal!

texasetteremespizzeria

Ételt rendelnél? Nyomás utána! https://www.hagymasbab.hu/

Arriba Taqueira

Egy hamisítatlan mexikói étterem fővárosunk szívében, ahol autentikus mexikói fogások széles választékával találhatjátok szembe magatokat. A salsát és a guacamolét minden nap saját kezűleg készítik, a húsokat pedig valódi Arbor és Adobo chiliben pácolják a húst, melyet aztán helyben sütnek meg lávakövön. Nem mellesleg isteni a chili con carne. Nagyszerű hír, hogy az étterem kiszállít, így ha a haverokkal épp otthon vagytok és megéheztek, akkor sem kell lemondanotok az Arriba ízeiről.

arriba

Ételt rendelnél? Nyomás utána! https://www.hagymasbab.hu/

Gringos Amigos 

Friss és autentikus, ahol nagyon fontos a minőség és az, hogy valóban azt adják, amire egy vendég vágyik, ha ide betér: tradicionális mexikói ételeket. Ha a legjobb burritot keresed a városban, megtaláltad! Amit garantálnak: házi tortilla, mennyei húsok és szószok, frissen készített salsa, pihe-puha bab, zöld vagy piros paradicsomos rizs… ugye most ti is nyeltetek egy nagyot?! Ezt a mennyei ízorgiát akár otthon is átélheted. Rendeld meg kedvenc burritod és a Gringos Amigos futárjai eljuttatják hozzád!

gringosamigos

Ételt rendelnél? Nyomás utána! https://www.hagymasbab.hu/

Roxy Étterem

Evezzünk hazai vizekre! Kitaláljátok, melyik a legnépszerűbb második tradicionális fogás idehaza? Hát persze, hogy a Jókai bableves. Nevét egyik leghíresebb magyar regényírónkról, Jókai Mórról kapta, ugyanis ez volt a kedvenc étele. Ezen nem is csodálkozunk, hiszen tényleg isteni és ha egy igazán jót akarsz enni, pont olyat, amilyet a márciusi ifjak egyike, vagyis malackörömmel készítve, akkor mindenképp a Roxy Étterem a legmegfelelőbb választás Siófok főterén. Ha éppen Siófokon nyaraltok, de nem vágytok étterembe, arra is tudjuk a megoldást! A Roxy házhozszállít! Te csak add le rendeléseteket és a nyaralóban is élvezhetitek az ízeket.

roxyetterem

Ételt rendelnél? Nyomás utána https://www.hagymasbab.hu/

Fülemüle Étterem

Budapest VIII. kerültében található, az új sétálóutca részeként, ahol nagyszerű a magyar és a zsidó konyha kiválóságai várnak, de ami a legfontosabb, hogy sólet is szerepel az étlapon, méghozzá mindenféle kivitelben. Az autentikus ételek mellé profi kiszolgálás is jár, így a felejthetetlen gasztronómiai élmény szinte előre könyvelhető. Ha sólet után egy kis desszertre is vágynátok, akkor mindenképp kóstoljátok meg a csokibevonatos, diókérges maceszukat és az almás-diós-mákos nudlit is, mert valami isteniek. Ha azon gondolkozol, hogy mi a fene az a képen, akkor jól figyelj: ez egy rántott sólet!

fulemuleetterem

Ételt rendelnél? Nyomás utána! https://www.hagymasbab.hu/

Kisvendéglő a Hargitához

Ettetek már csülkös-babos pacalpörköltet? Bizony, mikor azt hinnénk, hogy a tökéletes pacalpörköltnél semmi nem lehet jobb, akkor elénk tesznek egy csülkös-babos változatot. Ezért egészen Békéscsabáig kell utazni, ahol vár a Kisvendéglő a Hargitához. Egy igazán hangulatos vendéglő, tradicionális magyaros ételek, egyszerű paraszti környezet jellemzi a helyet, ahol minden betérőt rég nem látott ismerősként köszöntenek.

kisvendegloahargitahoz

Ételt rendelnél? Nyomás utána! https://www.hagymasbab.hu/

Vadászkürt Étterem

Egy igazi soproni specialitást kóstolhattok itt meg, ez pedig a soproni babos káposztás halászlé. Hal, bab és káposzta. Amilyen furcsán hangzik, éppen annyira finom. Ez az az étel, ami tutira elvarázsolja ízlelőbimbóitokat. Ha pedig ez megtörtént, egy csárdás palacsintával tovább fokozhatjátok az élvezeteket.

vadaszkurtetterem

Ételt Rendelnél? Nyomás utána! https://www.hagymasbab.hu/