A hónap városa: Eger

2018-02-22 10:27:44

A hónap városa: Eger

A több, mint ezer éves múltra visszatekintő város Magyarország egyik legnépszerűbb települése. Nem csak nevezetes fürdőváros a török idők óta, de az egri borvidék legjelentősebb települése is. Itt soha nem lehet unatkozni, hiszen egész évben folyamatos programokkal, rendezvényekkel és fesztiválokkal várják az érdeklődőket. 

egerlatkep

Igen népszerű az Egri Tavaszi Fesztivál, mely a város kulturális életének szerves része, márciustól egészen májusig tart koncertekkel, kiállításokkal, hangversenyekkel, produkciókkal tarkítva. Minden évben szórakoztató húsvéti programokkal várnak kicsitket és nagyokat egyaránt az Egri várban. Kézműves vásárok és foglalkozások, kisállat simogatás és íjászverseny kerül megrendezésre. A borkedvelők körében igen népszerű az Egri Bikavér Ünnep. Ez a város legnépszerűbb és egyben legnagyobb fesztiválja, mely ingyenes. Itt garantáltan a borvidék legjobb boraival találkozhatsz és olyan ételekkel, melyek tökéletes hormonizálnak a nedűkkel, ezeket pedig a város legkiválóbb éttermei biztosítják. A tél beköszöntével kezdetét veszi az Eger Advent, ilyenkor varázslatos fényekbe borul a város. Tökéletes kikapcsolódást biztosít az egész családnak, az ünnepkere való hangolódás és valódi feltöltődés előre könyvelhető. Forralt borok, kézműves vásár, kulturális programok. Kell ennél több?

Eger városa mindig érdekes, történelmi látnivalói egész évben várják az érdeklődőket. Azok közül is legnépszerűbb az Egeri vár, melyhez talán a legfontosabb kapcsolódó esemény az 1552-es Oszmán Birodalom felett aratott győzelem, Dobó István vezetésével. Egész évben programok és kiállítások szórakoztatják az idelátogatókat. 

egrivar

Ha már itt vagy, semmiképp ne hagyd ki a várban található fantasztikus vendéglátóhelyet, az 1552 Éttermet, ahol pazar ételekkel és kiváló kávékínálattal várnak.

1552etterem

Magyarország egyik legnagyobb templomja szintén a városhoz köthető. A Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyház az Egri főegyházmegye katedrálisa 1831 és 1836 között épült Hild József tervei alapján. Májustól szeptemberig minden nap egy fél órás orgonakoncert kerül megrendezésre, így ekkor csak belépőjeggyel lehet belépni. 

egribazilika

A Szépasszony-völgy rengeteg látogatót vonz a városba, ami nem véletlen, hiszen itt található Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területe. Itt valamennyi egri bor megkóstolására van lehetőség (Egri Olaszrizling, Egri Leányka, Egeri Muskotály, Egri Chardonney, Egri Kékfrankos, Egri Cabernet Sauvignon, Egri Bikavér). 

szepasszonyvolgy

Ha a kirándulás során megéheztetek, akkor keressétek fel a Ködmön Csárda és Boréttermet, ahol felejthetetlen gasztronómiai élményben lesz részetek. Nem csak mennyei tradicionális ételek, de közel 100 féle bor és 40 féle pálinka található meg a kínálatban. Részt vehettek akár borvacsorán is, melynek során 4-6-8 bor megkóstolására is van lehetőségetek. 

kodmoncsardaesboretterem 

Kellemes sétára vágytok? Akkor a legjobb helyszín talán az Érsekkert. A park központját egy szökőkút ékesíti, valamint található itt egy mesterséges tó, melyen egy kőhíd ível át, ezen kívül  egy sportkomplexum is, ahol egy stadion és egy fedett sportpálya található. 

ersekkert

Amennyiben a korzózás közben megpihennétek, esetleg bekapnátok pár falatot vagy egy frissítőre vágytok, térjetek be az Excalibur Középkori Lovagi Étterembe, ahol igazi élményben lesz részetek. Korhű zene, kemencében és parázson sült finomságok, látványkonyha, lovagi produkciók és fejedelmi lakomák várnak. A nyári időszakban minden nap állnak rendelkezésetekre, azon kívül pedig péntektől vasárnapig.

excaliburkozepkorilovagietterem 

Sokan kifejezetten az Egri Termál- és Strandfürdőnek köszönhetően keresik fel a várost, mely 5 hektáron, 13 medencével (fedett és nyitott) várja a pihenni és feltöltődni, sportolni vágyókat. Kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat, hiszen míg a fürdő északi részén helyezkedik el a gyógyvizes rész, a déli részen a gyerekeké és a strandolásé a főszerep. Közvetlen átjárási lehetőség biztosított a Török Fürdőbe, mely több évszázaddal repít minket vissza az időbe, mégis a jelenkor luxus érzését garantálja. Érdekesség, hogy a medencetér legrégebbi része még 1610 és 1617 között épült, a török uralom idején. A fürdőzés mellett érdemes kipróbálni a hamamot, mely egy igazi rituálé. Egyszerre élvezheted a masszázs, a gőz és a leöntő fürdő varázslatos ellazító erejét.

torokfurdo 

Eger városa mindig pezseg, így nem véletelen, hogy az egyik legjelentősebb turisztikai célpont hazánkban. A város és környéke egyaránt lenyűgöző, a Bükk-vidéket akár még kerékpárral is elérheted, hiszen Eger városát átszelve, egészen odáig egy kiépített kerékpárút vezet. Töltsetek el itt néhány felejthetetlen napot bármely évszakban a családdal, a barátokkal vagy épp kedveseddel és fedezzétek fel ezt a varázslatos vidéket. A legjobb szállásokat egy kattintással elérhetitek.

https://hovamenjek.hu/eger/szallas