Nemzetközi éttermek

Varázslatos éttermek hazánkban, melyek a világ legszebb tájaira kalauzolnak el minket

A magyar konyhakultúra édes hazánk egyik védjegye, méltán népszerű az egész világon. Egyedi, karakteres ízvilága tökéletes kreativitással párosul. Nekünk, magyar emberek számára szinte elképzelhetetlen egy jó étel vöröshagyma, fűszerpaprika nélkül, de szívesen használjuk a borsot, a köménymagot, a majorannát, a rozmaringot és a tárkonyt is. Büszkék vagyunk pörköltjeinkre, a lecsós ételekre, a töltött fogásokra és arra, hogy szinte bármit képesek vagyunk panírba bújtatni és kirántani.

Szeretjük az ízeket, a kulináris élvezeteket, bátran kísérletezünk új ételekkel. Szerencsére hazánkban rengeteg étterem található, melyek a nemzetközi gasztronómia legkiválóbb fogásaival kápráztatnak el minket, legyen az olasz, francia, kínai, japán, szerb, amerikai, görög, thai, mexikói vagy éppen indiai.

Engedjétek meg, hogy bemutassunk nektek  10 helyet, ahová érdemes ellátogatni, ha új impulzusokra vágytok.

Pavillon de Paris - Budapest

A főváros szívében egy csipet Párizs várja vendégeit, mely a Francia Intézet közelében található. Mesébe illő belső kertje magával ragadó, egyedi, modern és elegáns stílusban kialakított, ahová télen-nyáron várják a vendégeket. Olyan francia ínyencségeket kóstolhatnak meg itt, mint a kacsamellterrin meggyes céklapürével, pisztrángfilé fehérboros rizottóval, mustáros bélszíncsíkokat gombával, az édesszájúak pedig megízlelhetik az igazi francia csokoládétortát is.

https://hovamenjek.hu/budapest-i-kerulet/pavillon-de-paris

La Dolce Vita Étterem és Pizzéria - Győr

Az olasz konyhaművészet legkiválóbb fogásaival várja vendégeit Győr szívében, melyek oly népszerűek az egész világon. Elegáns miliője utánozhatatlan, melyhez tökéletesen párosul a személyzet közvetlensége, akik a páratlan kreativitással készült ételek által elhozzák nekünk a valódi mediterrán életérzést. Hangulatos teraszán igazi élmény elfogyasztani a tagliatellet szicíliai pesztóval, a grillezett lazacot pirított parmezánköntösben burgonyapürével és rukkolával, a bélszínt Barolo borral fûszerezett burgonyapürével vagy egy eredeti olasz pizzát, különleges desszertet.  

https://hovamenjek.hu/gyor/la-dolce-vita-etterem-es-pizzeria  

Wang Étterem - Budapest

Az ötezer éves kínai gasztronómia pazar ízvilágát fedezhetik fel a Wang Étteremben, mely hazánk legismertebb kínai szakácsa, Wang Qiang irányítása alatt működik. Több mint 130 féle tradicionális kínai fogás közül válogathatnak kedvükre, emellett pedig olyan különleges édességeket is megkóstolhatnak, mint a sült banán, a kókuszos rizstészta gombóc vagy a darált szezámmaggal töltött tésztagombgóc.  

https://hovamenjek.hu/budapest-xiv-kerulet/wang-etterem  

Fuji Japán Étterem - Budapest

25 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az étterem azzal a céllal, hogy Magyarországon elsőként ismertesse meg az emberekkel az autentikus japán konyha lenyűgöző és egyedülálló ízvilágát. Étlapján a tradicionális sushi és sashimi specialitások szerepelnek, ezen kívül olyan meleg fogások, mint a robata yaki, teppan yaki, tempura és az udon. Az étteremben találhatnak egy sushi látványpultot is, mely rendkívül érdekes. Itallapján valódi egzotikumnak számító italok szerepelnek, mint a japán whiskey, a sake (rizsbor) vagy a umeshu (ume bor).  

https://hovamenjek.hu/budapest-ii-kerulet/fuji-japan-etterem  

Classic Cafe Szerb Étterem - Szeged

A rohanó hétköznapokban igazi oázisként nyújt menedéket és nyugodt perceket a Classic Cafe hangulatos kerthelyisége és belső terei. Kínálatában a szerb konyha különleges fogásai találhatók meg, melyeket kizárólag nagy gonddal válogatott, minőségi alapanyagokból készítenek el. Érdemes megkóstolni a ház specialitásait, melyek olyan különlegességeket foglalnak magukban, mint a bárány macedón módra, a kajmakkal töltött pljeskavica, a pletenica vagy a hagyományos szerb cevap.  

https://hovamenjek.hu/szeged/classic-cafe-szerb-etterem-szeged

Taj Mahal Indiai Étterem - Budapest

India varázslatos világába repít el minket a Taj Mahal Indiai Étterem, mely autentikus fogásaival és mesés környezetével bűvöl el minden vendéget. Valódi kulináris utazásban lehet része, étlapján az indiai konyhaművészet több mint 100 féle fogása található meg, melyek között minden ínyenc megtalálhatja kedvencét. A fenséges ételek mellé kiváló borokat is ajánl a szakképzett és udvarias személyzet.  

https://hovamenjek.hu/budapest-vi-kerulet/taj-mahal-indiai-etterem  

Texas Burger - Kaposvár

Egy falat Amerika - Ez a Texas Burger, melynek nem csak ételei, de stílusa és berendezése is az államokat idézi. Étlapján tökéletesen ötvöződnek a tradicinális és a reform amerikai ízek. Legyen szó steakről, húspogácsáról vagy szendvicsről, kizárólag 100% marhahússal dolgoznak. Étlapján olyan klasszikusokat találhatnak meg, mint a burgerek, a hot-dog, különleges steak szendvicsek, levesek, saláták és retro shakek. Az előételekre is nagy hangsúlyt fektetnek, melyek között olyan finomságok szerepelnek, mint az onion rings, a jalapeno sajtgolyó vagy a buffalo wings.  

https://hovamenjek.hu/kaposvar/texas-burger   

Dionysos Taverna - Budapest

A pesti Duna-parti étterem a meseszép Görögországot hozza el nekünk kékre festett ajtójával, fehérre meszelt falaival, színesre festett ablakaival és koptatott utcakövével. Kényeztesse ízlelőbimbóit a tradicionális görög fogásokkal és szőlőskertjeinek zamatos boraival, garantáltan felejthetetlen élményben lesz része.  

https://hovamenjek.hu/budapest-v-kerulet/dionysos-taverna   

Calavera Mexikói Étterem - Budapest

Mini Mexikó - csak így emlegetik a Calavera Mexikói éttermet, mely a főváros IV. kerületében található. A hely belső atmoszférája magával ragadó, olyan hely, ahová ha egyszer betér, garantáltan törzsvendéggé válik majd. Fantasztikus ételkínálatában olyan ínycsiklandó fogások találhatók meg, mint a tostadas, a fajitas, a quesadilla vagy a burrito. Érdemes megkóstolni különleges desszertjeit is, mint a banános-karamellás chimichanga, a churrost (spanyol fánk) fahéjas porcukorral vagy csokoládé öntettel. Egyedi itallapján 50 féle tequila található meg.  

https://hovamenjek.hu/budapest-iv-kerulet/calavera-mexikoi-etterem   

Bangkok Thai Étterem - Budapest

Az ezerarcú Thaiföld egzotikus ízvilágával várja vendégeit a főváros egyik legnépszerűbb thai étterme. Belső kialakításának és pazar ételeinek köszönhetően szinte pillanatok alatt a távol-kelet mesés környezetében találjuk magunkat. Étlapján a tradicionális thai ételeké a főszerep, melyek között mindenki megtalálhatja kedvencét. Érdemes megkóstolni a kacsát bambusszal, gyömbérrel és gombával karamell szószban, a párolt homárt üvegtésztával töltve vagy a grillezett rákot chili szósszal, sült rizstésztával.  

https://hovamenjek.hu/budapest-v-kerulet/bangkok-thai-etterem